Κερν: Πρέπει να εξαχθούν διδάγματα από την έκβαση των αμερικανικών εκλογών

Για τις επερχόμενες εκλογές στην Ευρώπη πρέπει να εξαχθούν διδάγματα από την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών και ο ίδιος αναμένει έντονες αντιπαραθέσεις για την μεσαία τάξη, τόνισε, στο περιθώριο σημερινής συνεδρίασης της αυστριακής Βουλής, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

Ο Κρίστιαν Κερν, ο οποίος συνεχάρη ήδη τον Ντόναλντ Τραμπ για την νίκη του στις εκλογές, παρατήρησε πως “τα εκλογικά αποτελέσματα δεν ψεύδονται”, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποία σίγουρα λίγοι υπολόγιζαν και πως πολλοί άνθρωποι απέρριπταν μόνιμα το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε, θα πρέπει τώρα να αναμένεται σε ποια κατεύθυνση θα εξελιχθεί η αμερικανική πολιτική, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως πολλές εξαγγελίες του Τραμπ στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε επιπλέον πως οι καλές σχέσεις της Αυστρίας με τις ΗΠΑ διατηρούνται επί χρόνια.

Η Ακροδεξιά στην Αυστρία πανηγυρίζει για τη νίκη του Τραμπ

Τη νίκη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές πανηγυρίζει η αυστριακή Ακροδεξιά, προσμένοντας προφανώς πως αυτή η επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελέσει πρότυπο για ανάλογη νίκη του δικού της υποψηφίου στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, συγχαίρει “εγκάρδια” τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως η πολιτική αριστερά και το υπεροπτικό όπως και διαβρωμένο κατεστημένο τιμωρούνται βήμα προς βήμα από τους ψηφοφόρους και απομακρύνονται από διάφορα όργανα λήψης αποφάσεων και αυτό είναι καλό γιατί το δίκαιο πηγάζει από τον λαό.

Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε προσθέτει πως διάφορα αυστριακά «συστημικά» μέσα ενημέρωσης, τα οποία εδώ και εβδομάδες καλλιεργούσαν ένα κλίμα κατά του Τραμπ και εμφάνιζαν ήδη εκ των προτέρων την Χίλαρι Κλίντον ως νικήτρια, ρεζιλεύτηκαν για μία ακόμη φορά από τους ψηφοφόρους.

Το Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο της αυστριακής αντιπολίτευσης εμφανίζεται εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα με ποσοστό πάνω από το 30 %.

Ο υποψήφιος των Ελευθέρων στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, ο υπαρχηγός τους Νόρμπερτ Χόφερ, είχε ηττηθεί οριακά κατά τον δεύτερο γύρο τους στις 22 Μαΐου με ποσοστό 49,7 % έναντι 50,3 % του νικητή των εκλογών, του υποστηριζόμενου από τους Πράσινους, πρώην αρχηγού τους επί πολλά χρόνια, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος επρόκειτο να ορκιστεί νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας στις 8 Ιουλίου.

Μη αποδεχόμενο την ήττα του υποψηφίου του, το Κόμμα των Ελευθέρων προσέφυγε στο Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο αποδεχόμενο την προσφυγή, με μία επικρινόμενη ως “νομικίστικη” απόφασή του ακύρωσε ολόκληρη την εκλογική διαδικασία και όρισε την επανάληψη των εκλογών, που τελικά θα διεξαχθούν στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο Νόρμπερτ Χόφερ φέρεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν για τον επαναληπτικό γύρο, έχοντας πολλές πιθανότητες να νικήσει και να αναδειχθεί ο πρώτος ακροδεξιός πρόεδρος σε χώρα της Ευρώπης, με την σημερινή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, να ενισχύει αυτές τις πιθανότητές του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Simpsons είχαν «προβλέψει» την προεδρία Τραμπ 16 χρόνια πριν – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μέι για τον Τραμπ: Ανυπομονώ να εργαστώ με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ