ΗΠΑ: 90% πιθανότητες νίκης δίνουν στη Χίλαρι αναλυτές

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ, οι αναλύσεις ειδικών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητες να κερδίσει τη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανάλυση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, για να ηττηθεί από τον Τραμπ θα χρειαστεί ένας απίθανος συνδυασμός λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε έξι ή επτά πολιτείες.

Επίσης, η Κλίνοτν αναμένεται να κερδίσει 303 ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων (απαιτούνται 270), σε αντίθεση με τους 235 του Τραμπ, καθώς προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 45% έναντι 42% του αντιπάλου της.

Η τύχη του Τραμπ εξαρτάται από τα αποτελέσματα στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, όπου η διαφορά των δύο υποψηφίων ήταν πολύ μικρή την Κυριακή όταν έληξαν οι δημοσκοπήσεις, και την Πενσιλβάνια, όπου η Κλίντον προηγούνταν με μικρή διαφορά τριών εκατοστιαίων μονάδων.

Για να εξασφαλίσει την αμερικανική προεδρία, ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει τις περισσότερες από τις πολιτείες αυτές.

Οποιαδήποτε ήττα του σε δύο από τις τρεις πολιτείες Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια θα καταλήξει σχεδόν βέβαια σε νίκη της Κλίντον.

Την ίδια στιγμή, ο Τραμπ πρέπει να διατηρήσει το προβάδισμά του στην παραδοσιακά ρεπουμπλικανική πολιτεία της Αριζόνα, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων μειώνεται, και να ελπίσει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Έβαν Μακ Μόλιν δεν θα κερδίσει άλλο ένα προπύργιο των ρεπουμπλικανών, τη Γιούτα.

Για να κερδίσει τις εκλογές, ο Τραμπ χρειάζεται επίσης περισσότερους λευκούς ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους απ’ όσους προσήλθαν στις κάλπες το 2012, χαμηλότερη προσέλευση Αφροαμερικανών ψηφοφόρων, και επίσης χαμηλότερη αύξηση ισπανόφωνων ψηφοφόρων από αυτήν που προβλέπεται, σύμφωνα με την ανάλυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Θα καθαρίσουμε τον βούρκο

Ομπάμα: Κάντε για την Χίλαρι αυτό που κάνατε για εμένα

Η Βιέννη καλεί σε προετοιμασία για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ