Μάχη μέχρι τελικής πτώσης μεταξύ Κλίντον – Τραμπ

Σε μία αντιπαράθεση χωρίς κανέναν οίκτο εξελίσσεται η μάχη για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς απομένουν μόλις έξι ημέρες για να γίνει γνωστό ποιος θα διαδεχθεί τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Αν και οι ενδείξεις από την ψηφοφορία στη Φλόριντα είναι ενθαρρυντικές για την Κλίντον, η νέα έρευνα του FBI για τα emails την επιβαρύνει δημοσκοπικά και την αναγκάζει να αλλάξει και πάλι στρατηγική.

Δημοκρατικοί, ακόμη και κάποιοι Ρεπουμπλικανοί, κατηγορούν την υπηρεσία ότι παρεμβαίνει ανοιχτά στην εκστρατεία. Και η Κλίντον καλεί το FBI να αποκαλύψει ό,τι γνωρίζει για τις συναλλαγές συνεργατών του Τραμπ με τη Ρωσία.

Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την Κλίντον, που βλέπει τα ποσοστά της να πέφτουν. Μετά την… ψυχρολουσία από την δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post, που «έδειξε» ότι ο Τραμπ προηγείται με μία μονάδα, χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα  νέες έρευνες στις οποίες η Χίλαρι προηγείται μεν, με μικρή διαφορά δε.

Η Χίλαρι Κλίντον, «τραυματισμένη» από τη νέα έρευνα που ξεκίνησε το FBI για τα emails της, περνά στην αντεπίθεση και κλιμακώνει την ρητορική της κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα δεν μένει με… σταυρωμένα χέρια και υψώνει τους τόνους, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό πολιτικό κλίμα.

Η Κλίντον εξαπέλυσε πυρά προς τον Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι «πέρασε την ζωή του με το να δυσφημεί, να υποβαθμίζει, να εξυβρίζει και να επιτίθεται εναντίον των γυναικών». «Έχει δείξει ότι δεν έχει την προσωπικότητα και τα προσόντα προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου» υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδειξε καμία διάθεση να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης και υποστήριξε ότι η αντίπαλός του, την οποία εδώ και μήνες αποκαλεί «ψεύτρα» και «διεφθαρμένη», ενσαρκώνει το «σκοτεινό παρελθόν» της Αμερικής. «Εμείς είμαστε το λαμπερό και ευπρεπές μέλλον» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, η εκστρατεία του οποίου πήρε νέα πνοή έπειτα από τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονταν το ένα μετά το άλλο.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί προβάδισμα 6 εκατοστιαίων μονάδων μεταξύ όσων σκοπεύουν να ψηφίσουν, σύμφωνα με μια ημερήσια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες – το ίδιο ποσοστό που είχε πριν από μια ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) η οποία αναζωπύρωσε το θέμα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Η έρευνα του Marquette Law School παρουσιάζει τη Δημοκρατική υποψήφια να συγκεντρώνει τη στήριξη του 46% των ερωτηθέντων, με το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται στο 40%. Σε ό,τι αφορά την έρευνα του Monmouth University, η Κλίντον προηγείται με 48%, έναντι 44% του αντιπάλου της.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η δημοσκόπηση των IBD/TIPP διαπίστωνε ισόπαλα με 44% τα δύο φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές (στις 8/11) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: 6 μονάδες μπροστά η Χίλαρι παρά την παρέμβαση του FBI

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ