Γαλλία: Συμπλοκή ανήλικων προσφύγων στα χαλάσματα της “Ζούγκλας του Καλαί”

Τουλάχιστον 100 ανήλικοι πρόσφυγες πήραν μέρος στις συμπλοκές που ξέσπασαν χθες το βράδυ στην ισοπεδωμένη πλέον «Ζούγκλα» του Καλαί.

Παρόλο που η διάλυση της Ζούγκλας ολοκληρώθηκε, στην περιοχή παραμένουν ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι διαμένουν προσωρινά σε κοντέινερ του Κέντρου Προσωρινής Υποδοχής, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο καυγάς ξέσπασε στο νότιο τμήμα του πρώην καταυλισμού μεταξύ 100 και πλέον ανήλικων μεταναστών από την Ερυθραία και το Αφγανιστάν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν αμέσως για να χωρίσουν τις δύο αντίπαλες ομάδες και θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση από τον αυτοσχέδιο Ορθόδοξο ναό στο νότιο τμήμα της Ζούγκλας, η οποία μαζί με δύο μικρά τεμένη δεν έχουν γκρεμιστεί «προκειμένου να επιτραπεί στους ανήλικους που βρίσκονται στην περιοχή να προσεύχονται», επισήμανε εκπρόσωπος της νομαρχίας του Πα ντε Καλαί.

Οι γαλλικές Αρχές αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα, Τετάρτη, την μεταφορά των 1.500 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν προσωρινά σε κοντέινερ στο Καλαί προς κέντρα υποδοχής σε ολόκληρη την χώρα, δήλωσε ο Στεφάν Ντουβάλ, επικεφαλής του κρατικού κέντρου φιλοξενίας που έχει στηθεί με κοντέινερ πλοίων εντός του καταυλισμού.

«Δεν θα υπάρξουν αναχωρήσεις προς τη Βρετανία σήμερα. Οι αιτήσεις θα εξετασθούν σε ένα μετέπειτα στάδιο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Κατέρρευσε σπήλαιο στη Βραζιλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Ο “τρομοκράτης” ήταν ένα… Samsung Galaxy 7

Οι κομάντο που έκαναν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χαμογελάσει – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ