Κύπρος: Διχασμένη και στην ώρα η Μεγαλόνησος

«Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα». Με αυτή τη σύντομη αλλά περιεκτική πρόταση υποδέχτηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου το γεγονός ότι από σήμερα και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μεγαλόνησος θα έχει δύο διαφορετικές ώρες.

Τη χειμερινή στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη θερινή στα Κατεχόμενα Εδάφη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εθνικιστική κυβέρνηση των Κατεχόμενων αποφάσισε να συντονιστεί με την Τουρκία και να διατηρήσει τη θερινή ώρα.

Χαρακτηριστικό της νέας, σουρεαλιστικής κατάστασης, είναι οτι η Λευκωσία είναι πλέον μια πρωτεύουσα στην οποία ισχύουν δυο διαφορετικές ώρες.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε στα ελληνικά και στα τουρκικά: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».

Ούτε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού γράφοντας στο Twitter: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος – Χωρίς τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελβετία ο Αναστασιάδης

Ιταλία – 30.000 οι άστεγοι από το χτύπημα του Εγκέλαδου

ΗΠΑ – Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Κλίντον και του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ