Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Επιτρόπου Έτινγκερ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι ρατσιστικές δηλώσεις του Επιτρόπου της Κομισιόν Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος σε ομιλία του έκανε λόγο για εκείνους με τα «σχιστά μάτια» και μίλησε για τον γάμο ομοφυλοφίλων που έχει «επιβληθεί».

Καλεσμένος σε εκδήλωση ομοσπονδίας επιχειρήσεων στο Αμβούργο, το βράδυ της Τετάρτης, ο Έτινγκερ εμφανίζεται να καταφέρεται κατά των Κινέζων, των γυναικών, του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, ακόμα και κατά του πρώην καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Μεταξύ άλλων, αφηγείται ότι συναντήθηκε με Κινέζους υπουργούς, όλοι τους «χτενισμένοι από τα αριστερά στα δεξιά με μαύρο βερνίκι παπουτσιών».

Επίσης, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να δούμε τους «απατεώνες» και τους «σχιστομάτηδες» να επωφελούνται από την ανικανότητα της Ευρώπης να συνάψει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Ερωτηθείς σχετικά από την εφημερίδα Die Welt, ο Έτινγκερ υπεραμύνθηκε των δηλώσεών του λέγοντας ότι «επρόκειτο για μια κοινότυπη έκφραση που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει έλλειψη σεβασμού προς την Κίνα».

Στην ομιλία που κατέγραψε ένας απο τους συμμετέχοντες, και παρέδωσε το βίντεο στον ιστότοπο του Spiegel, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε επίσης οτι «ο γάμος των ομοφυλοφίλων επιβλήθηκε», προκαλώντας την αντίδραση της εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ομοφυλοφίλων και Λεσβιών της Γερμανίας η οποία αξίωσε τη συγγνώμη του λέγοντας ότι «ένας Ευρωπαίος Επίτροπος πρέπει να μπορεί να υπερασπίζεται με αξιοπιστία τις ευρωπαϊκές αξίες κατά των διακρίσεων αντί να διαδίδει ρατσιστικές και ομοφοβικές προκαταλήψεις».

Ο Γκίντερ Έτινγκερ «πρέπει επειγόντως να ξανασκεφθεί την θεώρησή του για τον κόσμο. Κάποιος που διαδίδει ανοιχτά τις ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις δεν διαθέτει τα προσόντα για τα ανώτερα δημοσία αξιώματα» δήλωσε η γενική γραμματέας το Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Καταρίνα Μπάρλευ στο περιοδικό Der Spiegel.

Ο Γερμανός αξιωματούχος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά του Χορστ Ζεεχόφερ, προέδρου του συντηρητικού κόματος CSU και συμμάχου των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, τον οποίον χαρακτήρισε ως έναν «light λαϊκιστή».

Διαβάστε επίσης:

Σερβία: Φυγαδεύτηκε ο πρωθυπουργός – Φόβοι για απόπειρα δολοφονίας του

Ο τσακωμός στο δρόμο και η απειλή με όπλο από τον οδηγό του φορτηγού – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ραχόι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ