Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης 73 πιλότων για εμπλοκή στο πραξικόπημα

Εντάλματα σύλληψης εις βάρος 73 πιλότων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εξέδωσαν σήμερα εισαγγελείς, με την αστυνομία να έχει ήδη προχωρήσει σε προσαγωγή 45 εξ αυτών, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η επιχείρηση διεξήχθη σε συνολικά 17 επαρχίες της χώρας, με επίκεντρο αεροπορική βάση που βρίσκεται στο Ικόνιο.

Άλλα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι περισσότεροι από 200 στρατιωτικοί και πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση, σήμερα, σε επιχειρήσεις οι οποίες σχετίζονται με διώξεις υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι πιλότοι που προσήχθησαν σήμερα κατηγορούνται για «ένοπλη στάση εναντίον της Δημοκρατίας της Τουρκίας» και ότι είναι μέλη της Γκιουλενιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης –κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Άγκυρα– σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Οι προσαγωγές αυτές αυξάνουν σε πάνω από 300 τον αριθμό των πιλότων που έχουν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους ή έχουν συλληφθεί, με την τουρκική κυβέρνηση να εξετάζει διάφορα σχέδια για να αντεπεξέλθει στην ξαφνική έλλειψη χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων να φέρει πίσω πιλότους που εργάζονται σήμερα στην πολιτική αεροπορία, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Habertürk.

Συνολικά, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 35.000 άτομα και έχουν απομακρύνει ή θέσει σε διαθεσιμότητα πάνω από επιπλέον 100.000 στον στρατό, στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στον δημόσιο και άλλους τομείς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. 

Χθες Τετάρτη η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι αντικαταστάθηκαν τα τρία τέταρτα των αστυνομικών διευθυντών στην ίδια επαρχία στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: “Θα προστατεύσουμε τους ομοεθνείς μας στην Ελλάδα” – ΒΙΝΤΕΟ

Μητέρα έδεσε την 8χρονη κόρη της σε κολώνα για να την τιμωρήσει – ΦΩΤΟ

O πραγματικός “007” για τον Τζέιμς Μποντ: “Δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ