Πανικός σε εμπορικό κέντρο στο Βέλγιο από εισβολή ληστών

Εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε στην περιοχή Σατελινό, 50 χλμ νότια των Βρυξελλών, όταν τρεις ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οπλισμένοι με τουλάχιστον ένα καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία οδήγησε δεκάδες πολίτες έξω από το εμπορικό κέντρο, με ορισμένους να συγχέουν τον ήχο από τις γυάλινες προθήκες των κοσμημάτων που έσπαγαν με εκείνον που προκαλείται από πυροβολισμούς, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας Έρικ ντε Μπραμπάντερ.

Ο διευθυντής της αστυνομίας σημείωσε ότι δεν ερρίφθησαν πυρά και ότι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία δεν ανέφερε ότι το περιστατικό συνδέεται με ισλαμιστική εξτρεμιστική δράση. Ωστόσο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και πανικό.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι άνδρας με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ μέσα σε κατάστημα. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων BELGA μετέδωσε ότι δράστες εισέβαλαν σε κατάστημα σε μια κατά τα φαινόμενα απόπειρα ληστείας. Το δίκτυο RTL News μετέδωσε ότι αρκετοί ένοπλοι ήταν μέσα στο κατάστημα. Η τοπική εφημερίδα La Gazette έκανε λόγο για τρεις δράστες. Ο δήμαρχος Ντανιέλ Βάντερλικ είχε δηλώσει στο δίκτυο RTL ότι “ερρίφθησαν πυρά από καλάσνικοφ”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Συναγερμός στο Βέλγιο – Εκκενώθηκε σούπερ μάρκετ μετά την εμφάνιση ενόπλου

ΗΠΑ: Η Ρωσία μπορεί να στείλει παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές

Εκκενώθηκε το γραφείο της Κλίντον μετά τον εντοπισμό ύποπτης σκόνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ