• Ξεκίνησαν τις απειλές

  4:53 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012 4:53 μμ, Δευτέρα 07 Μάι 2012

  Έκκληση προς όλα τα ελληνικά κόμματα της νέας Βουλής και στους εκπροσώπους τους, που θα διαπραγματευτούν μια νέα κυβέρνηση, να επιδείξουν «ρεαλισμό», απηύθυνε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

  «Πρόκειται για μια δραματική κατάσταση για την Ελλάδα», τόνισε και προειδοποίησε πως για την Ελλάδα «δεν πρόκειται να υπάρξει παραμονή στην Ευρωζώνη, χωρίς να εφαρμοστούν επακριβώς οι προϋποθέσεις» και πως εάν η Ελλάδα δεν κάνει οικονομίες «τότε δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα χρήματα».

  Σύμφωνα με τον κ. Σπίντελεγκερ, «ακόμη και μια νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει πως μόνον με τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις, θα δοθεί στήριξη από την ΕΕ» και πως δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι με μια νέα πολιτική (σ.σ. από ελληνικής πλευράς) θα δοθεί στην Ελλάδα η υποστήριξη από όλους τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

  Ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, εξέφρασε την ελπίδα πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας, προσθέτοντας πως ταυτόχρονα είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προωθήσει την ανάπτυξη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα