Ξεκίνησε η κηδεία του Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ – ΦΩΤΟ– ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε η κηδεία του Σιμόν Πέρες στην Ιερουσαλήμ. Μέλη των ενόπλων δυνάμεων μετέφεραν το φέρετρο που είναι καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία στο χώρο της τελετής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρίσταται στην τελετή, όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που είναι μεταξύ των ξένων ηγετών και προσωπικοτήτων που έφθασαν στην Ιερουσαλήμ για την κηδεία.

H κηδεία άρχισε με τη μεταφορά του φέρετρου που είναι καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία -υπό τον ήχο των εβραϊκών επικήδειων προσευχών- μέχρι το βήμα, όχι μακριά από τον τόπο όπου θα ταφεί ο Πέρες στο εθνικό κοιμητήριο στο όρος Χερτζλ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι επικεφαλής 30μελούς αντιπροσωπείας. Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων είναι μεταξύ των παρευρισκομένων.

Με την προσέλευση τόσων πολλών προσωπικοτήτων στο εθνικό κοιμητήριο, η ισραηλινή αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το Ισραήλ δεν έχει γνωρίσει παρόμοιο γεγονός τουλάχιστον μετά την κηδεία το 1995 του Γιτζάκ Ράμπιν, ο οποίος είχε επίσης τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1994, μαζί με τον Πέρες και τον Γιάσερ Αραφάτ.

Η αστυνομία μιλά για πρωτοφανή επιχείρηση, με την κινητοποίηση 8.000 αστυνομικών. Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας αρμόδια για την προστασία προσωπικοτήτων έχει αναπτύξει εκατοντάδες πράκτορες.

Δείτε εδώ απευθείας ζωντανή σύνδεση από την κηδεία του Σιμόν Πέρες

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες ξένοι ηγέτες και συλλήψεις στην κηδεία του Σιμόν Πέρες – ΦΩΤΟ

Στο Ισραήλ θα μεταβεί ο Παυλόπουλος για την κηδεία του Πέρες

Οι μεγάλοι σταθμοί στη ζωή του Σιμόν Πέρες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ