Ο Σαρκοζί παραδέχτηκε την ήττα του

Ο Νικολά Σαρκοζί παραδέχτηκε απόψε στην ήττα του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, χαιρετίζοντας τον αντίπαλό του, το σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ ως τον “νέο πρόεδρο”, σε δημόσια δήλωσή του.

“Η Γαλλία έχει νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μια δημοκρατική επιλογή, ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και πρέπει να γίνει σεβαστός”, δήλωσε σε υποστηρικτές του στο Παρίσι. “Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ήττα αυτή”, είπε ο Σαρκοζί , ενώ το πλήθος των οπαδών του στο Παρίσι φώναζε “όχι”.

“Ηττήθηκα και δεν είμαι ένας άνθρωπος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα ινστιτούτα CSA ο Ολάντ έλαβε ποσοστό 51,8% των ψήφων έναντι 48,2% για τον Νικολά Σαρκοζί. Για το Ipsos, ο σοσιαλιστής Ολάντ απέσπασε ποσοστό 51,9% των ψήφων και για το TNS Sofres 52%.

“Μόλις του τηλεφώνησα και του ευχήθηκα καλή τύχη στις δοκιμασίες, και επιτυχία στο έργο του”.

Στη δήλωσή του ο Σαρκοζί έκανε λόγο για μια “διαφορετική δέσμευσή” του για το μέλλον, αφήνοντας να εννοηθεί μια αποχώρηση από την πολιτική ζωή. “Μια άλλη εποχή αρχίζει, σε αυτή τη νέα εποχή θα μείνω ένας από εσάς και εσείς θα μπορείτε να υπολογίζετε πάνω μου για την προάσπιση των ιδεών μας και των πεποιθήσεών μας. Ωστόσο η θέση μου δεν θα μπορεί να είναι η ίδια. Η δέσμευσή μου θα είναι στο εξής διαφορετική “, τόνισε.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ