Νέες διαδηλώσεις στο Σάρλοτ – Αίτημα όλων να δημοσιοποιηθεί το βίντεο με το περιστατικό

Διαδηλωτές κατέκλυσαν και σήμερα τους δρόμους του Σάρλοτ, πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων σε αυτήν την πόλη στη Βόρεια Καρολίνα, για να διαμαρτυρηθούν για την δολοφονία από αστυνομικούς Αφροαμερικανού, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στις αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα το βίντεο με το περιστατικό ζητώντας να ασκηθούν διώξεις στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο θάνατος την Τρίτη από αστυνομικά πυρά του Κιθ Σκοτ, ενός 43χρονου πατέρα 7 παιδιών, ήταν το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών με πρωταγωνιστές αστυνομικούς σε ολόκληρη την χώρα τα τελευταία χρόνια, που εγείρουν ερωτήματα για την υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών και άλλων μειονοτήτων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μάρσαλ Παρκ, κοντά στο κέντρο του Σάρλοτ αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία. Ζητούσαν τη δημοσιοποίηση του υλικού από το περιστατικό που κατέγραψε τόσο η κάμερα που βρίσκεται στο περιπολικό όσο και η κάμερα που είναι εφαρμοσμένη στην στολή του αστυνομικού.

Η αστυνομία, μέχρι στιγμή, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο, υποστηρίζοντας ότι εάν το κάνει την παρούσα χρονική στιγμή θα υπονομεύσει την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην αποψινή διαδήλωση, μαζί με τις εκκλήσεις περί δημοσιοποίησης του βίντεο και άρσης των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στο Σάρλοτ μετά τις ταραχές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το πλήθος φώναζε ότι πρέπει να γίνουν σοβαρά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ουσία του προβλήματος.

«Πρέπει να υπάρξουν συστημικές αλλαγές, πρέπει να γίνουν αλλαγές στην πολιτική, πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιώδεις αλλαγές, αυτά θα κάνουν την πόλη πραγματικά ασφαλή» δήλωσε η εφημέριος Κορίν Μακ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι διαδηλωτές ζητούν επιπλέον την άσκηση διώξεων σε βάρος των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Σκοτ και την αποφυλάκιση των ανθρώπων που συνελήφθησαν στα επεισόδια της εβδομάδες που πέρασε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σάρλοτ – Αναβλήθηκε, τελικά, το ταξίδι της Χίλαρι Κλίντον

Η παρέμβαση του Μάικλ Τζόρνταν για τις ταραχές στο Σάρλοτ

Η δήμαρχος ζήτησε από Τραμπ και Κλίντον να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στο Σάρλοτ – ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ με την αγωνιώδη έκκληση της συζύγου του Αφροαμερικανού στους αστυνομικούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ