ΒΙΝΤΕΟ με την αγωνιώδη έκκληση της συζύγου του Αφροαμερικανού στους αστυνομικούς

Η οικογένεια του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα δικό της βίντεο της δολοφονίας η οποία πυροδότησε τρεις ημέρες βίαιων αναταραχών στην πόλη. 

Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση στην αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα δικά της βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού.

Στο δίλεπτο βίντεο, που κατέγραψε η Ρακέγια Σκοτ, η σύζυγος του 43χρονου θύματος, του Κιθ Σκοτ, δεν περιλαμβάνεται η στιγμή του πυροβολισμού. Ακούγεται όμως η γυναίκα να φωνάζει στους αστυνομικούς να μην πυροβολήσουν τον άνδρα της.

“Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!” λέει η γυναίκα στους αστυνομικούς που τον καλούν να “πετάξει το όπλο του”. Στη συνέχεια ακούγονται περίπου έξι πυροβολισμοί και εκείνη ουρλιάζει: “Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει”.

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο Σκοτ κρατούσε όπλο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, ο Κερ Πάτνεϊ, έχει δηλώσει ότι το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στηρίζει την εκδοχή τους. Ωστόσο, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις εικόνες επειδή κάτι τέτοιο “θα ζημίωνε την έρευνα”.

Η οικογένεια του Σκοτ αρχικά δήλωνε ότι ο 43χρονος πατέρας επτά παιδιών κρατούσε στα χέρια του ένα βιβλίο όμως, αφού είδε το βίντεο της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι είναι “αδύνατον να διακρίνει κανείς” αν κρατά όπλο ή ακόμη και αν δεν κρατά τίποτα. 

“Στο βίντεο αυτό δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι ήταν επιθετικός, ότι απειλούσε ή ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος”, σχολίασε ο Τζάστιν Μπάμπεργκ, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.

Στο βίντεο της Ρακέγια Σκοτ δεν διακρίνεται κανένα όπλο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού στην Σάρλοτ

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Σάρλοτ

Τραμπ: Για τα επεισόδια στο Σάρλοτ φταίνε τα… ναρκωτικά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ