Αντικείμενα του Ρίγκαν πουλήθηκαν 10 φορές πάνω απο την εκτιμώμενη αξία τους

Δέκα φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία τους πωλήθηκαν αντικείμενα που ανήκαν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s.

Ανάμεσα στα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνονται, ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου με την υπογραφή του Ρίγκαν και ένα ζευγάρι καουμπόικες μπότες του εκλιπόντος πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Το κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου, μήκους 63 εκατοστών και καλυμμένο με γκράφιτι, πάνω στο οποίο είχε υπογράψει ο πρώην πρόεδρος, πουλήθηκε έναντι 277.500 δολαρίων σε άγνωστο αγοραστή. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως θα έφθανε μόλις τα 20.000 δολάρια.

Αυτό το κομμάτι θεωρείται ότι έχει ιδιαίτερη ιστορική και συμβολική αξία, λόγω της ομιλίας που εκφώνησε ο Ρίγκαν το 1987 στο Δυτικό Βερολίνο, με την οποία κάλεσε τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να «γκρεμίσει αυτό το Τείχος».

Οι καουμπόικες μπότες του Ρίγκαν, ένα δώρο από τον πρωταγωνιστή των ταινιών γουέστερν Ρεξ Άλεν, πουλήθηκαν στο ποσό των 199.500 δολαρίων κι ενώ, επίσης, υπήρχε η εκτίμηση ότι θα φτάσουν τις 20.000 δολλάρια.

 

 

Στα 319.500 δολάρια δημοπρατήθηκε ένα δακτυλίδι του οίκου Bulgari, διακοσμημένο με διαμάντια, ζαφείρια και ρουμπίνια και εμπνευσμένο από την σημαία των ΗΠΑ. Το φόρεσε η Νάνσι Ρίγκαν την 4η Ιουλίου του 1986.

 

 

Η Νάνσι Ρίγκαν απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 94 ετών, 12 χρόνια μετά τον θάνατο του Ρόναλντ Ρίγκαν, ενός εκ των πλέον λαοφιλών Αμερικανών προέδρων.

Τα προσωπικά τους αντικείμενα, που ξεπερνούν τα 700, πουλήθηκαν από την οικογένεια με στόχο τα χρήματα να δοθούν στο Προεδρικό Ίδρυμα Ρόναλντ Ρίγκαν και μια βιβλιοθήκη στην Καλιφόρνια.

Οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών Christie’s δήλωσαν σήμερα ότι περισσότεροι απο 1.200 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην δημοπρασία, διάρκειας 2 ημερών, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια δολάρια.

«Η ανταπόκριση της αγοράς στην πώληση αυτής της συλλογής-ορόσημο ήταν αξιοσημείωτη, με τα συνολικά αποτελέσματα να υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες πριν από την πώληση» δήλωσε ο Μπρουκ Χέιζελτον, πρόεδρος της Christie’s America.

Η δημοπρασία συνεχίζεται διαδικτυακά έως την 28η Σεπτεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους Ρίγκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Κρίστις

Βγήκε από το ψυχιατρείο αυτός που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Ρόναλντ Ρίγκαν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ