Τουρκία – Συνελήφθη πρώην ποδοσφαιριστής της Γαλατασαράι για εμπλοκή στο πραξικόπημα

Τον διάσημο πρώην παίκτη της Γαλατασαράι Ισμαήλ Ντεμιρίζ συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, καθώς φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν οι τουρκικές αρχές ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου.

Ο 54χρονος Ντεμιρίζ, που έπαιζε στη Γαλατασαράι από το 1984 έως το 1993 και έχει 27 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, συνελήφθη στη συνοικία Μπακίρκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο πρώην αμυντικός είχε τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, μαζί με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές της Γαλατασαράι όπως τον Ουγκούρ Τουτουνεκέρ, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από απόφαση δικαστή της Κωνσταντινούπολης.

Άλλος δικαστής, όμως, άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης και έτσι εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Ντεμιρίζ, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

Στο μεταξύ, ο πρώην ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ, που ζει στις ΗΠΑ, καταζητείται από την τουρκική αστυνομία και οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Η Γαλατασαράι ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις κάρτες μελών του συλλόγου των Σουκούρ, Ντεμιρίζ και άλλων πρώην ποδοσφαιριστών της όπως του Αρίφ Ερντέμ, οι οποίοι βαρύνονται με υποψίες για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση στην Τουρκία, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης εκκαθαρίσεων με στόχο τους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ο Ερντογάν καλεί τους ηγέτες να λάβουν μέτρα κατά του Γκιουλέν

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να φιλοξενούν τον τρομοκράτη Γκιουλέν

Το επόμενο βήμα των τριών Τούρκων στρατιωτικών για το άσυλο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ