Άγκυρα – “Θα αλλάξω τη Μέση Ανατολή” φώναζε ο άνδρας με το μαχαίρι έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Οι υπάλληλοι στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα έγιναν σήμερα στόχος ενός άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και ο οποίος τραυματίσθηκε από τα πυρά ενός φρουρού, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα μέλη του προσωπικού είναι σώα και αβλαβή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Εμμανουέλ Ναχσόν. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο δράστης ήταν «κατά τα φαινόμενα» οπλισμένος με ένα μαχαίρι και πως τραυματίσθηκε από τις σφαίρες του φρουρού πριν πλησιάσει το κτίριο.

«Θα αλλάξω τη Μέση Ανατολή», φώναζε κατά την επίθεση ο δράστης, όπως αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα πως η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στο πόδι έναν ύποπτο έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα, ο οποίος είχε αποπειραθεί να πραγματοποιήσει επίθεση με μαχαίρι.

Ένα άλλο ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, το NTV, μετέδωσε επίσης πως ένα άτομο «τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε» κατά το επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν δύο άτομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην πρεσβεία, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το δεύτερο άτομο.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλη επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία της Άγκυρας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ