Ο Ερντογάν καλεί τους ηγέτες να λάβουν μέτρα κατά του Γκιουλέν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν μέτρα ενάντια στο «τρομοκρατικό δίκτυο» του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Καλώ, από αυτό το βήμα, όλους τους φίλους μας, να λάβουν άμεσα μέτρα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση των υποστηρικτών του Γκιουλέν για την ίδια τους την ασφάλεια και το μέλλον των κρατών μας», τόνισε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στόχευε την δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Οι τουρκικές Αρχές κατηγορούν τον Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Παράλληλα ο Τούρκος Πρόεδρος, απευθύνοντας έκκληση για μια άμεση εξεύρεση πολιτικής επίλυσης για την κρίση στην Συρία, τόνισε ότι «η εισβολή της Τουρκίας στην βόρεια Συρία στις αρχές Σεπτεμβρίου οδήγησε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας σε μια περιοχή όπου είχε επικρατήσει η απελπισία» και επισήμανε ότι η Άγκυρα σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν τηρεί τις υποσχέσεις της σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ερντογάν: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους τον Γκιουλέν

Ολάντ: Φτάνει πια με τον πόλεμο στη Συρία

Σάλος στην Γαλλία από τις δηλώσεις του Σαρκοζί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ