Ρέντσι: Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου, το οποίο δεν επαρκεί, η Ευρώπη κινδυνεύει

«Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου. Δεν είναι αρκετό. Αν δεν αλλάξει τις πολιτικές της σε ότι αφορά την μετανάστευση και οικονομία, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο», έγραψε σε tweet του ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά την λήξη της Συνόδου της Μπρατισλάβα.

«Οι λύσεις που είχαν βρεθεί μετά την σύνοδο της Μάλτας έμειναν νεκρό γράμμα», δήλωσε, επίσης, ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο «δεν μπορεί να πιστεύει, κανείς, ότι έχοντας λύσει το πρόβλημα της Τουρκίας, λύθηκε και το πρόβλημα στο σύνολο του». Εξήγησε, δε, ότι η χώρα του, «για το μεταναστευτικό θέλει να δει να γίνονται πράξεις».

Σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ιταλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά είναι και η Ευρώπη, στο σύνολο της, η οποία πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, εγκαταλείποντας την πολιτική της λιτότητας».

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «La repubblica» σχολιάζει ότι η στάση της Ιταλίας είναι στα όρια της ρήξης με την Γαλλία και την Γερμανία. Ο κεντροαριστερός Ιταλός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε με έμφαση, επίσης, στο υπερβολικό εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, το οποίο, όπως είπε, δεν σέβεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπογράψει συμφωνίες με τις αφρικανικές χώρες για την μετανάστευση, θα το πράξουμε μόνοι μας. Αν το μόνο που κάνει η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή είναι να μεταφέρει τους μετανάστες στην Σικελία, αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί», είπε ο Ρέντσι.

Τόνισε, τέλος, ότι στην Σύνοδο της Μπρατισλάβα, παρατηρήθηκαν λεκτικοί ακροβατισμοί, όσων θέλουν να θεωρούν ότι στην σύνοδο σημειώθηκε πρόοδος σε ότι αφορά το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Ρέντσι δεν συμμερίζεται τις θέσεις των Ολάντ και Μέρκελ

Ρέντσι: Επιτέλους ο Ολάντ είναι μαζί μας

Ρέντσι: Η αυριανή Ευρώπη πρέπει να βασίζεται στην Ευρώπη των ιδεωδών – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ