Βερολίνο – Νέα δημοσκόπηση βλέπει συνασπισμό τριών κομμάτων

Συνασπισμός τριών κομμάτων φαίνεται να είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών που διενεργούνται την Κυριακή στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν από μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) φαίνεται να φθάνει σε διψήφιο ποσοστό, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην τοπική Βουλή.

Η SPD εξακολουθεί να προηγείται με 23%, ακολουθεί η CDU με 18%, οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 15%, η Αριστερά (Die Linke) κερδίζει μισή μονάδα και φθάνει στο 14,5%, η AfD βρίσκεται σταθερά στο 14%, ενώ η FDP, με 1,5 μονάδα επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνει στο 6,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι θα παραμείνουν αυτή τη φορά οι Πειρατές. Μέχρι τώρα το Βερολίνο κυβερνά συνασπισμός CDU και SPD.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμη το εύρημα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι το 59% των ψηφοφόρων έχει αποφασίσει για το κόμμα που θα προτιμήσει μεθαύριο, ενώ το 41% παραμένει αναποφάσιστο.

Διαβάστε επίσης:

Το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο της Συνόδου των 27

Σουλτς για το προσφυγικό: Εγκατέλειψαν μόνη τη Γερμανία

Συγκλονίζει το οδοιπορικό στο αιματοβαμμένο Χαλέπι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ