Το μήνυμα του Σαρκοζί στη Μεγάλη Βρετανία για το μεταναστευτικό

Ο Νικολά Σαρκοζί, που βρίσκεται ήδη σε προεκλογική εκστρατεία με έντονα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, τάσσεται σε συνέντευξη του υπέρ της δημιουργίας ενός κλειστού κέντρου φιλοξενίας (μιας «Αμυγδαλέζας»), επί βρετανικού εδάφους για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews, Μαρία Δεναξά, ο Σαρκοζί εκτιμά ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να διαλυθεί η «ζούγκλα» του Καλαί, η μεγαλύτερη παραγκούπολη στη Γαλλία όπου ζουν σήμερα 6900-9000 άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ξένους σπεύδουν στο Καλαί για να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέλω οι Βρετανοί φίλοι μας να αναλάβουν τώρα την επεξεργασία των αιτήσεων του ασύλου για τη χώρα τους, όπως επίσης και την επιστροφή εκείνων που απορρίπτονται», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

Στο μήνυμα του προς την Μεγάλη Βρετανία, ο Νικολά Σαρκοζί υπογράμμισε με αυστηρό τόνο,  πως «οι βρετανικές και γαλλικές αρχές ελέγχων, διεξάγουν επί γαλλικού εδάφους προκαταρκτικό έλεγχο των προσφύγων και μεταναστών ώστε να εξεταστεί το ταχύτερο η αίτηση ασύλου τους. Αυτές οι ομάδες ελέγχου θα αποφασίζουν εάν οι αιτήσεις αφορούν την Μεγάλη Βρετανία και σ αυτή την περίπτωση θα στέλνονται στο βρετανικό κέντρο φιλοξενίας που θα έχει δημιουργηθεί εκεί ή θα πρέπει να παραμένουν στα κλειστά κέντρα φιλοξενίας που θα έχουν δημιουργηθεί στη Γαλλία». 

Ο πρώην πρόεδρος τονίζει επίσης πως δεν μπορεί η Γαλλία, να συνεχίσει να είναι μια από τις μοναδικές χώρες της Ευρώπης που δεν στέλνει στο Αφγανιστάν, στο Σουδάν ή την Ερυθραία τους μετανάστες ή πρόσφυγες για τους οποίους έχει απορριφθεί η αίτηση για άσυλο.

Πρόθεση του Νικολά Σαρκοζί , στην περίπτωση που εκλεγεί, είναι να θέσει τα θεμέλια για μια νέα μεταναστευτική πολιτική στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων.

Διαβάστε επίσης:

Βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Κυνηγοί στις ΗΠΑ έπιασαν αλιγάτορα 4 μέτρων – ΦΩΤΟ

Μισέλ: Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ δεν είναι ισορροπημένη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ