Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του συριακού στρατού

Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν χθες στόχους στη Συρία, λίγες ώρες αφότου όλμοι που εβλήθησαν κατά τη διάρκεια μαχών στο συριακό έδαφος έπεσαν στο ισραηλινό τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα από τους όλμους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε.

Η περιοχή όπου έπεσαν οι όλμοι είναι ακατοίκητη και βρίσκεται κοντά σε περιοχές της Συρίας όπου διεξάγονται εχθροπραξίες. Σε αντίποινα για τα αδέσποτα πυρά, ισραηλινά μαχητικά στοχοθέτησαν «πυροβόλα του συριακού καθεστώτος», σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων.

«Η συριακής κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για αυτή την παραβίαση της ισραηλινής εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο ισραηλινός στρατός έχει ανταποδώσει πολλές φορές με παρόμοιο τρόπο όταν αδέσποτα πυρά καταλήγουν στην ισραηλινή επικράτεια.

Το Ισραήλ κατέλαβε 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των Υψωμάτων του Γκολάν, υψιπέδων στρατηγικής σημασίας, αποσπώντας τα από τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967 και τα προσάρτησε το 1981, μια κίνηση που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει. Επισήμως, το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Υπό πολιορκία ξανά συνοικίες της πόλης του Χαλεπίου

Συνεχίζεται η μάχη στο Χαλέπι – Καθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατιωτική σχολή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ