Τουρκικό αεροπορικό σφυροκόπημα στη βόρεια Συρία

Τουρκικά αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν σήμερα τρία κτίρια που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία έχει πει ότι θέλει να εκκαθαρίσει μια λωρίδα εδάφους έκτασης 90 χλμ. κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία. Οι τοποθεσίες που επλήγησαν σήμερα βρίσκονται περίπου στο μέσον αυτής της λωρίδας που έχει θέσει στο στόχαστρο η Τουρκία.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία να μην διατηρήσει μακροπρόθεσμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

“Η Τουρκία έχει αναλάβει έναν πολύ πιο ενεργό ρόλο στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβανομένης και της στρατιωτικής δράσης”, δήλωσε ο Σταϊνμάιερ προς τους δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα. “Όμως όλοι έχουμε συμφέρον να αποτραπούν μακροπρόθεσμες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις στο συριακό έδαφος”.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν σήμερα δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσουν μια ομάδα διαδηλωτών κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, δήλωσαν τουρκικές στρατιωτικές πηγές, .

Οι διαδηλωτές διαδήλωναν κατά της κατασκευής από την Τουρκία ενός τείχους στη μεθόριο με τη Συρία, κοντά στην πόλη Κομπάνι, δήλωσαν οι πηγές ασφαλείας.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Κομπάνι, ο Ανουάρ Μουσάλιμ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως τουρκικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά καθώς και δακρυγόνα, Ο Μουσάλιμ επικαλέστηκε τοπικό υγειονομικό αξιωματούχο ο οποίος είπε πως ένας 17χρονος σκοτώθηκε και άλλοι 83 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ