Θρήνος για τον ηθοποιό – θρυλικό “ρομπότ” του Star Wars

Ο Κένι Μπέικερ, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του μικρού ρομπότ R2-D2 που υποδύθηκε στην ταινία “Star Wars“, πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Ο ηθοποιός που το ύψος του ξεπερνούσε μόλις το ένα μέτρο, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα υπέφερε εδώ και αρκετό καιρό από αναπνευστικά προβλήματα.

Το άψυχο σώμα του, βρήκε το πρωί του Σαββάτου ένας από τους ανιψιούς του, ο οποίος τον φρόντιζε.

Οι φίλοι και συνεργάτες του 81χρονου ηθοποιού έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

RIP: Ewan McGregor and George Lucas led the tributes to their beloved Star Wars colleague Kenny Baker who died on Saturday, aged 81 (pictured at Revenge Of The Sith premiere in London, 2005)

«Ένας παντοτινός πιστός φίλος. Αγαπούσα την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα του. Ήταν το ρομπότ, που πάντα ήθελα», έγραψε στο Twitter ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλλ, που υποδύθηκε τον Λουκ Σκαϊγουώκερ στο “Star Wars”.

«Λυπάμαι που αποχαιρετώ έναν μικρό άνδρα με τεράστρια καρδιά και προσωπικότητα. Άνοιξε τον δρόμο για τους κοντούς ηθοποιούς της γενιάς του», έγραψε ο ηθοποιός Γουόργουικ Ντέιβις.

Πηγή: dailymail.co.uk

Δείτε επίσης:

Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο τρένο στην Ελβετία

Επεισόδια στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο 23χρονου από αστυνομικά πυρά – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 51 άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ