Γερμανία – Έρευνες σε σπίτια υπόπτων στρατολόγων του ISIS

Έρευνες στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τριών προσώπων, που φέρονται ότι προσπαθούσαν να στρατολογήσουν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποίησε την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι αστυνομικοί δεν έκαναν συλλήψεις. Ο ένας από τους υπόπτους φέρεται ότι παρείχε οικονομική και επιμελητηριακή βοήθεια στους τζιχαντιστές, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες έγιναν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, ερευνήθηκαν σπίτια και χώροι εργασίας στις πόλεις Ντούισμπουργκ, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ και Χίλντεσχαϊμ.

“Οι τρεις ύποπτοι πιστεύεται ότι είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν μέλη και υποστηρικτές για την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015”, συνέχισε η εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι δεν θα δοθούν άλλες πληροφορίες με δεδομένο ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν εξάλλου ότι  την Τετάρτη συνελήφθη ένας ύποπτος που φέρεται ότι σχετίζεται με τον 24χρονο Σύρο πρόσφυγα για τον οποίο οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε μια επίθεση. Ωστόσο ο Ραλφ Γέγκερ, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, επισήμανε ότι η σημερινή σύλληψη αφορά “βιαιότητες” που διεπράχθησαν παλαιότερα στη Συρία και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον σχεδιασμό μιας επίθεσης σε γερμανικό έδαφος.

Ο Γέγκερ διέψευσε επίσης τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο 24χρονος πρόσφυγας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, σκόπευε να πραγματοποιήσει μια επίθεση κατά την έναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, στις 26 Αυγούστου.

“Δεν υπήρχαν συγκεκριμένα σχέδια για μια επίθεση στη Ρηνανία-Παλατινάτο ή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και ιδίως, όχι εναντίον της Μπουντεσλίγκα” είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Ντούισμπουργκ αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία των γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο ύποπτος που συνελήφθη σήμερα στο Ντινσλάκεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ήταν επίσης Σύρος πρόσφυγας.

Ο 24χρονος Σύρος που συνελήφθη στο γειτονικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, παραμένει υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ύποπτος για τρομοκρατία στη Γερμανία – Θεωρείται ηγετικό στέλεχος του ISIS

Βέλγιο- Ο ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στους αστυνομικούς

Μίνι σειρά από τον Μπράντλεϊ Κούπερ για τον ISIS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ