Θύελλα αντιδράσεων από τις δηλώσεις του Τραμπ για τα όπλα και την Κλίντον

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε χθες στους υποστηρικτές οπλοκατοχής και οπλοφορίας να δράσουν για να εμποδίσουν την Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον από το να προτείνει στο κογκρέσο φιλελεύθερους δικαστές για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεσηκώνοντας άλλη μια θύελλα αντιδράσεων μόλις είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να αποφύγει τις αντιπαραθέσεις.

“Άν μπορέσει να διαλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τίποτα, παιδιά”, είπε ο Τραμπ σε συγκέντρωση, για τα μέλη του αμερικανικού Αρείου Πάγου, των οποίων η θητεία είναι ισόβια. “Παρότι η Τροπολογία 2 (του αμερικανικού συντάγματος), κυρίες και κύριοι – ίσως υπάρχει κάτι, δεν ξέρω”, συνέχισε. Η Τροπολογία 2 του συντάγματος κατοχυρώνει το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας από τους απλούς πολίτες.

Τα πρόσωπα μερικών ακροατών που κάθονταν πίσω από τον Τραμπ φάνηκαν να συσπώνται όταν έκανε τη δήλωση, ενώ το εκλογικό γραφείο της Κλίντον είπε ότι η δήλωση είναι “επικίνδυνη”, προσθέτοντας ότι “ένα άτομο που επιδιώκει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προτείνει την άσκηση βίας”, είπε.

Όταν ζητήθηκαν επεξηγήσεις, το γραφείο του Τραμπ είπε ότι ο υποψήφιος αναφερόταν στην προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής ώστε να προσέλθουν περισσότεροι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Τραμπ. “Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής έχουν απίστευτη ενέργεια και είναι πάρα πολύ ενωμένοι, το οποίο τους δίνει μεγάλη πολιτική ισχύ”, πρόσθεσε.

Αλλά οι Δημοκρατικοί είπαν ότι οι δηλώσεις του Τραμπ αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι ο υποψήφιος δεν “κάνει” για τον Λευκό Οίκο. “Μην το αντιμετωπίζετε ως πολιτική γκάφα. Είναι απειλή δολοφονίας, κλιμακώνοντας σοβαρά την πιθανότητα μιας εθνικής τραγωδίας και κρίσης “, είπε ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι, σε δικό του μήνυμα στο Twittter.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Τραμπ, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησαν ότι ζητά ουσιαστικά τη δολοφονία της Κλίντον. Σε τρείς ώρες από τη δήλωσή του, η Τροπολογία 2 έγινε το πιο δημοφιλές θέμα στο Twittter, με πάνω από 60.000 αναρτήσεις να αναφέρουν τον όρο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Επικίνδυνη και ανισόρροπη η Κλίντον 

Πρώην επικεφαλής της CIA: Ο Τραμπ είναι πράκτορας της Ρωσίας αλλά δεν το ξέρει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ