Τι συζήτησαν ο Πούτιν με τον Ερντογάν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε την κοινή βούληση της χώρας του και της Τουρκίας να “αποκαταστήσουν τον διάλογο και τις σχέσεις” μεταξύ τους, υποδεχόμενος σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι τουρκο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε μια “πολύ διαφορετική περίοδο” και ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στις δύο χώρες θα βοηθήσει στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.

“Η επίσκεψή σας, η οποία πραγματοποιείται παρά την περίπλοκη εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δείχνει ότι όλοι μας θέλουμε θα αποκαταστήσουμε τον διάλογο και τις σχέσεις, προς το συμφέρον του ρωσικού λαού και του τουρκικού λαού”, δήλωσε ο Ρώσος Ερντογάν, έπειτα από μια χειραψία μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία “τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας δράσης με μη συνταγματικό τρόπο” και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Τουρκία “θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα και πως η τάξη και ο συνταγματικός νόμος θα αποκατασταθούν” στη χώρα αυτή.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για το τηλεφώνημα που του έκανε στις 15 Ιουλίου, λέγοντας ότι “έδωσε μεγάλη χαρά στον λαό μας”.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες εισέρχονται πλέον σε μια “θετική” φάση και πρόσθεσε πως η “αλληλεγγύη” ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα θα συμβάλει στη διευθέτηση των προβλημάτων στην περιφέρεια.

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Σε εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα απειλή της Τουρκίας στις ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν

Αυστηρό μήνυμα Σταϊνμάιερ – Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης βίζας για τους Τούρκους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ