Αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβολούν εν ψυχρώ άοπλο Αφροαμερικανό – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Σικάγο των ΗΠΑ, το βίντεο στο οποίο απεικονίζονται οι τελευταίες στιγμές ενός 18χρονου Αφροαμερικανού, που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι, στις 28 Ιουλίου, ο 18χρονος Πολ Ο’ Νιλ έκλεψε ένα αυτοκίνητο και έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς. Ο νεαρός, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύλληψη, έπεσε με φόρα πάνω στο περιπολικό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν προς το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο 18χρονος να χάσει τον έλεγχο και να τρακάρει. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του νεαρού δεν αποτυπώνονται στο βίντεο, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αρχές η σωματική κάμερα του αστυνομικού  δεν λειτουργούσε εκείνη την ώρα.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο νεαρός, που ήταν άοπλος, πυροβολήθηκε πισώπλατα. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Άντονι Γκουγκλιέλμι δήλωσε ότι ο αστυνομικός πιθανώς να μην ήξερε να χειριστεί την σωματική του κάμερα ή να προκλήθηκε κάποια τεχνική βλάβη.  «Δεν πιστεύουμε ότι έγινε κάτι εσκεμμένα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση με τον νεαρό Αφροαμερικανό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας Ο’ Νιλ, ανέφερε ότι «οι αστυνομικοί πήραν το νόμο στα χέρια τους». 

 

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Πηγή βίντεο youtube News2Share

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Ιράν – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Ασύλληπτη τραγωδία: Τα κεριά μιας τούρτας γενεθλίων προκάλεσαν τη φωτιά στο μπαρ της Ρουέν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ