Ο Αυστριακός Καγεκλάριος είναι υπέρ του τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Υπέρ του τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας παρουσιάστηκε ο Αυστριακός Καγκελάριος, Κρίστιαν Κερν.

Ο Κερν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συζήτηση με τους επικεφαλής άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για να εγκαταλειφθούν οι συνομιλίες με την Τουρκία για ένταξή της στην Ε.Ε. λόγω δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων.

“Θα ήταν σοφό να πούμε τώρα ότι πατάμε το κουμπί Reset, είπε, καλώντας τις συνομιλίες ένταξης “διπλωματική μυθοπλασία”.

“Ξέρουμε ότι το επίπεδο δημοκρατίας είναι εμφανώς ανεπαρκές για να δικαιολογήσει την ένταξη (της Τουρκίας)…. Το θέμα των οικονομικών είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό γιατί η τουρκική οικονομία απέχει υπερβολικά από τη μέση ευρωπαϊκή”, δήλωσε.

‘Όταν ερωτήθηκε αν η Αυστρία θα καταθέσει πρόταση να σταματήσουν οι συνομιλίες ένταξης στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, ο Κερν είπε ότι η Αυστρία “θα ξεκινήσει συζήτηση για αυτό. Θα ζητήσουμε μια εναλλακτική ιδέα”, είπε.

Το τελευταίο διάστημα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις ενέργειες του Πρόεδρου, Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Ειδικά πολύ έντονη είναι η αντίδραση σε ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι απειλές του Ερντογάν και η απάντηση της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

Politico: Η σκιά του Ερντογάν πάνω από τη συμφωνία για το Κυπριακό

Σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητά ο Αυστριακός Καγκελάριος

Η απάντηση του Αυστριακού Καγκελάριου στις κατηγορίες του Ερντογάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ