Ιταλία- Έρευνα για εμπλοκή του ISIS στη διακίνηση προσφύγων

Οι ιταλικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για την πιθανή εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους στην διακίνηση δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που διασχίζουν την Μεσόγειο, ανέφερε  ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο.

Η ροή μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό έπειτα από την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας αλλά εκατοντάδες άνθρωποι καταφθάνουν στην Ιταλία καθημερινά, κυρίως με αφετηρία την Λιβύη.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα που επικεντρώνεται στο κατά πόσον μέλη του Ισλαμικού Κράτους κατέχουν καίριους ρόλους στον έλεγχο και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ιταλία», τόνισε ο Ορλάντο σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Οι κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι υψηλοί», δήλωσε, προσθέτοντας πως υπάρχει επίσης μια υποψία ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να επηρεάσουν τις τοποθεσίες στην Ιταλία όπου θα εγκατασταθούν τελικώς οι μετανάστες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκομίσει κέρδη από την πώληση πετρελαίου από πετρελαιοπηγές που έχει καταλάβει στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική και από όπλα και πυρομαχικά που έχει πάρει ως λάφυρα.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως τζιχαντιστικές οργανώσεις στέλνουν μέλη τους στην Ευρώπη ανάμεσα στους μετανάστες.

Περισσότεροι από 257.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας θαλάσσιες διαδρομές αυτό το χρόνο, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ΔΟΜ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Η Τσεχία αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες

Νέα πρόκληση από τον Πρόεδρο της Τσεχίας για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ