Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τα νερά στο Ρίο – ΦΩΤΟ

Λίγες ημέρες απομένουν πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς πέρα από τις οργανωτικές δυσκολίες, έχει υπάρξει μεγάλος θόρυβος για τους κινδύνους από μολύνσεις στα θαλάσσια αθλήματα.

Όπως αναφέρει μελέτη του δημοσιεύει το Associated Press, οι πλωτές οδοί του Ρίο ντε Τζανέιρο, που όπως επισημαίνουν  οι επιστήμονες οι αθλητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μολυνθούν από ιούς. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μόλις τρία κουταλάκια  νερού από τη θάλασσα των παραλιών Ipanema και Copacabana, αρκούν ώστε να μολυνθεί ένας αθλητής, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο ακόμα και για τύφο.

Μάλιστα, οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στους αθλητές και κυρίως σε κολυμβητές και κωπηλάτες να μην βουτούν το κεφάλι τους μέσα στο νερό ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες μόλυνσης.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε προκληθεί σάλος με τις φωτογραφίες που έδειχναν ότι στη θάλασσα του Ρίο, εκτός από πολλά σκουπίδια, είχε εντοπιστεί ένα πτώμα και ανθρώπινα μέλη. 

Διαβάστε επίσης:

Θύμα…κλοπής θα πέσει η Ζιζέλ στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο

Εικόνες σοκ από το Ρίο – Σε αυτά τα νερά θα αγωνιστούν οι αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – ΦΩΤΟ

Η υγειονομική βόμβα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ