Νεκροί 4 εργαζόμενοι από την επίθεση σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιράκ

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων βομβιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου κοντά στο Κιρκούκ του Ιράκ.

Οι ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν στην εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όταν τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ – Καμικάζι επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ