Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός: Μεγάλος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη

Η Ευρώπη διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να δεχθεί και άλλες επιθέσεις λόγω της μη ελεγχόμενης μετανάστευσης που έχει καταστήσει ευκολότερη τη διέλευση των δραστών αλλά και όπλων από τα σύνορα της ΕΕ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο Φίτσο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει «απόλυτη διασύνδεση ανάμεσα στη μετανάστευση και την τρομοκρατία».

«Είναι σαφές πως εν δυνάμει τρομοκράτες μπορεί να έχουν εκμεταλλευθεί τη μη ελεγχόμενη μετανάστευση όχι μόνο για να διέλθουν οι ίδιοι αλλά και για τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών» δήλωσε ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «Ως εκ τούτου η πιθανότητα να σημειωθούν και άλλες ατομικές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πολύ υψηλή επειδή υπάρχει δυναμικό για τέτοιες επιθέσεις».

Ο Φίτσο είπε ότι κάποιοι ειδικοί ασφαλείας εκτιμούν πως υπάρχουν περίπου 300.000 μετανάστες στην Ευρώπη, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται στη Γερμανία, το υπόβαθρο και τις προθέσεις των οποίων δεν γνωρίζουν οι Αρχές ασφαλείας.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει διασχίσει τα σύνορα στη διάρκεια της μαζικής άφιξης παράτυπων μεταναστών. Ο Θεός ξέρει τι είχαν στα σακίδιά τους εκτός από τροφή και ρούχα» κατέληξε ο Φίτσο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία – Χειροπέδες σε επιχειρηματίες

Βαλς: «Αποτυχία» η απόφαση για βραχιολάκι στον τρομοκράτη της Νορμανδίας

Κήρυγμα μίσους από τον δεύτερο δράστη της Νορμανδίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ