Αυστρία – Κερν: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών

Την πεποίθηση ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρης διεξαγωγής των αυστριακών βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, εξέφρασε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν σε δηλώσεις του.

Πρόκειται για την επίσπευση, κατά ένα εξάμηνο, της άσκησης από την Αυστρία της Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκεκριμένα το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τον Καγκελάριο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο, να ασκηθεί η αυστριακή προεδρία στην ΕΕ και να γίνει η προετοιμασία των βουλευτικών εκλογών, σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο ίδιος υπενθυμίζει μάλιστα πως στη διάρκεια της προεδρίας της Τσεχίας στην ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2009, είχε ανατραπεί η τσέχικη κυβέρνηση και η τότε μεταβατική κυβέρνηση διεκπεραίωσε την κοινοτική προεδρία χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε σύγκριση με την τελευταία αυστριακή προεδρία, το πρώτο εξάμηνο του 2006, και μετά την υπογραφή των Συνθηκών της Λισαβόνας, η άσκηση της προεδρίας από μία χώρα-μέλος της ΕΕ έχει χάσει τη σημασία που είχε παλαιότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυστρία – Οι αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας

Αυστρία: Απομακρύνεται η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Ορκίστηκε ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ