Άνοιξε επίσημα η διαδικασία χρίσματος του Τραμπ ως υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ

Αφού εξουδετέρωσε 16 συνυποψήφιους για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αντιτάχθηκε σε ένα μεγάλο τμήμα του Ρεπουμπλικανικού κατεστημένου και προκάλεσε αντιπαραθέσεις στο συνέδριο του κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στη διαδικασία απόκτησης και επίσημα του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Χθες άνοιξε η ονομαστική ψηφοφορία των εκπροσώπων, ανά πολιτεία, για να αναγραφεί και επίσημα το όνομα του Τραμπ στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Στη διαδικασία του κόμματος προεδρεύει ο Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος είναι και ο υψηλότερα ιστάμενος και εκλεγμένος αξιωματούχος των Ρεπουμπλικάνων.

Παρά τον κίνδυνο να ακολουθήσει δεύτερη χαοτική ημέρα στο συνέδριο – μετά από μια αποτυχημένη ενδοκομματική προσπάθεια να διεξαχθεί ψηφοφορία εναντίον της υποψηφιότητας τού Τραμπ και μετά από κατηγορίες από τα ΜΜΕ ότι η ομιλία της συζύγου του Τραμπ, Μελάνια, περιείχε τμήματα από περσινή ομιλία της πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα – τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά.

Ο γερουσιαστής Μάικ Λι, αντίθετος στην υποψηφιότητα του Τραμπ, είπε ότι οι προσπάθειες από ορισμένους αντιπροσώπους να εμποδίσουν την υποψηφιότητα του Τραμπ φαίνεται να έχουν λήξει.

Οι αξιωματούχοι του κόμματος ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν το συνέδριο, το οποίο άνοιξε τη Δευτέρα, για να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από δηλώσεις που έχει κάνει ο Τραμπ σχετικά με τους μουσουλμάνους, τους ισπανόφωνους, την παράνομη μετανάστευση και το εμπόριο, και να τον παρουσιάσουν ως δημιουργό θέσεων εργασίας και δυναμικό ηγέτη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές στην ασφάλεια της χώρας και στο εξωτερικό.

Τη Δευτέρα, πολλοί από τους ομιλητές άσκησαν κριτική στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, παρουσιάζοντάς την ως άτομο που έχει χάσει επαφή με τις ανησυχίες του μέσου Αμερικάνου και ως κληρονόμο της «καταπιεστικής» κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ομιλητές της δεύτερης μέρας επικεντρώθηκαν στην πολιτική του Ομπάμα για την οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βέβαιος ότι θα κερδίσει δηλώνει ο Τραμπ

Ο Τραμπ εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε Τουρκία και Γαλλία

Ο Τραμπ για τη Νίκαια: Πότε θα μάθουμε; Ολοένα και χειροτερεύει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ