Μοσκοβισί: Στο τραπέζι του Eurogroup η έκθεση της Κομισιόν για Ισπανία – Πορτογαλία

Την έκθεση της Επιτροπής σχετικά με την παρέκκλιση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από τους δημοσιονομικούς τους στόχους θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Θα ενημερώσω το Eurogroup για τη μη αποτελεσματική δράση που έλαβαν η Ισπανία και η Πορτογαλία για τη μείωση των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων», είπε ο Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι στο αυριανό Ecofin θα αποφασιστεί αν όντως δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα από τις δύο χώρες.

Εξάλλου, στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα, o Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι θα παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίπτωση του Brexit στην οικονομία της ευρωζώνης. «Υπάρχoυν σημαντικές επιπτώσεις και θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Σχετικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βρετανία, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων επανέλαβε ότι η θέση της Επιτροπής, όπως και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι ότι θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό για να μην παραταθεί η αβεβαιότητα. “Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος είπαν την Κυριακή ότι πρέπει να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να αρθεί το κλίμα αβεβαιότητας. Αυτή είναι και η θέση της Επιτροπής”,  τόνισε ο Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων απέφυγε να σχολιάσει το θέμα των ιταλικών τραπεζών, λέγοντας ότι δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup.

 

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Oι τζιχαντιστές πέρασαν στην Ευρώπη μαζί με τους πρόσφυγες

Αποσύρθηκε η Λίντσομ – Χωρίς αντίπαλο η Μέι

Σόιμπλε: Κίνδυνος “εκτεταμένης πυρκαγιάς” στην ΕΕ μετά το Brexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ