Μεξικό: Ένοπλοι εισέβαλαν σε σπίτια σκοτώνοντας 14 ανθρώπους

Ένοπλοι σκότωσαν 14 ανθρώπους στο βορειοανατολικό Μεξικό σε δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και πιθανώς να συνδέονται με πόλεμο συμμοριών που έχει ξεσπάσει στην πολιτεία Ταμαουλίπας, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας Ερμίνιο Γκάρσα Παλάσιος δήλωσε πως οι ένοπλες επιθέσεις συνέβησαν στην Σιουδάδ Βικτόρια, πρωτεύουσα της πολιτείας, όπου μαστίζεται για χρόνια από περιστατικά βίας μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών.

Στην πρώτη επίθεση, ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα) σε ένα σπίτι σε μια γειτονιά κοντά στο κέντρο της Σιουδάδ Βικτόρια, δολοφονώντας 11 μέλη μιας οικογένειας.

Δύο από τους νεκρούς ήταν άνδρες και τα υπόλοιπα θύματα ήταν γυναίκες, εκ των οποίων πέντε ανήλικες, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση.

Η δεύτερη ένοπλη επίθεση συνέβη περίπου 45 λεπτά αργότερα σε ένα σπίτι ανατολικότερα, κατά την οποία ένας άνδρας και δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν, ενώ τέσσερα ακόμη μέλη της οικογένειας τραυματίστηκαν, ανέφερε ο Γκάρσα.

Οι ομοσπονδιακές και οι πολιτειακές αρχές διεξάγουν έρευνα για τις ένοπλες επιθέσεις που πιθανώς να είναι αποτέλεσμα της διαμάχης μεταξύ αντιμαχόμενων οργανώσεων, τόνισε ο Γκάρσα.

Στα βόρεια σύνορα της με το Τέξας, η πολιτεία Ταμαουλίπας αποτελεί για χρόνια βασικό διαμετακομιστικό κόμβο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για διακινητές ναρκωτικών και ανθρώπων.

Πηγή: ajc.com 

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη σε ζωντανή σύνδεση: 29χρονος ταυρομάχος έχασε τη ζωή του – BINTEO

Ομπάμα: Η οπλοκατοχή αυξάνει την ένταση μεταξύ αστυνομίας και πολιτών

Τι προβλέπει ο …ελέφαντας για τον νικητή του EURO 2016 – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ