Μπαγκλαντές: Τους βασάνισαν πριν τους σκοτώσουν

Σύμφωνα με νομική πηγή, οι Ισλαμιστές μαχητές πρώτα βασάνισαν και μετά σκότωσαν τους Ιταλούς που κρατούνταν την περασμένη εβδομάδα σε εστιατόριο της  πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Οι σοροί των εννιά Ιταλών, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν σε βιομηχανία ρούχων, μεταφέρθηκαν την Τρίτη στη Ρώμη. Και οι νεκροψίες τους αποκάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς είχαν μαχαιρωθεί και είχαν υποστεί αργό θάνατο, ενώ μερικοί είχαν ακρωτηριαστεί, όπως ανέφερε έγκυρη πηγή.

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν συνολικά στην επίθεση της Ντάκα, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανάρτησε σε ιστότοπο φωτογραφίες των πέντε ανδρών που είπε ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι περισσότεροι από τους μαχητές είχαν φοιτήσει σε διακεκριμένα ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια στη Ντάκα και τη Μαλαισία, ενώ ένας ήταν ο γιός πολιτικού.

Το εστιατόριο Holey Artisan στη Ντάκα όπου έγινε η επίθεση είναι δημοφιλές με τους ξένους, ενώ ειδικοί από τη Ρώμη διερευνούν αν οι Ιταλοί ήταν συγκεκριμένα ο στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μπανγκλαντές – Επίθεση: Ο ΥΠΕΣ δήλωσε πως οι ένοπλοι δεν διατύπωσαν κανένα αίτημα

Στους 20 οι νεκροί από την επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την αιματηρή επίθεση στο Μπαγκλαντές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ