Γκάμπριελ: Ο αριθμός των Ευρωπαίων Επιτρόπων πρέπει να μειωθεί

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων Επιτρόπων, αλλά και την επανεξέταση της διάθεσης των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ, καθώς συμπληρώθηκε μία και πλέον εβδομάδα από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

«Μία Ευρώπη, στην οποία οι 27 Επίτροποι θέλουν απλά να αποδείξουν τους εαυτούς τους, δεν έχει λογική συνέπεια. Έτσι, ο αριθμός τους θα πρέπει να μειωθεί» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.

Η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ, προκάλεσε αστάθεια στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, αποσταθεροποίησε την πολιτική ζωή της Βρετανίας και ενεργοποίησε γενικότερο προβληματισμό για τη μελλοντική προοπτική της ΕΕ.

Ο Γκάμπριελ, που είναι κι αντικαγκελάριος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε επίσης ότι το Brexit δεν έθεσε σε κίνδυνο την ΕΕ, ενώ άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιστροφής της Βρετανίας, μετά από μερικές δεκαετίες, με δεδομένο ότι οι νεαροί ψηφοφόροι ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Διαψεύδει ο Γερμανός πολιτικός ότι έβρισε Έλληνα φωτορεπόρτερ

Μάχη στήθος με στήθος στις βουλευτικές εκλογές της Αυστραλίας

Εγκρίθηκε από τη γαλλική βουλή η ποινικοποίηση όσων αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ