Η Γαλλία ανησυχεί για την ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Η διπλωματία της Γαλλίας εξέφρασε την Πέμπτη τη «βαθιά ανησυχία» της για τη συνέχιση της βίας μετά την επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 13χρονη Παλαιστίνια η οποία μαχαιρώθηκε από έναν 19χρονο Παλα��στίνιο.

Η Γαλλία «καταδικάζει την ειδεχθή δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα, στη Δυτική Όχθη», υπογράμμισε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης.

«Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία ενώπιον της συνέχισης των βίαιων επεισοδίων και των τρομοκρατικών ενεργειών. Καλούμε να γίνει το παν για να κατευναστεί η κατάσταση και να τερματιστεί αυτός ο κύκλος (βίας) που ήδη έχει προκαλέσει πολλά θύματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ.

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε σήμερα μια 13χρονη Ισραηλινή μέσα στο υπνοδωμάτιό της σε έναν οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πριν πέσει νεκρός από πυρά φρουρών. Ο δράστης εισέβαλε στον οικισμό Κιριάτ Άρμπα, κοντά στη Χεβρόνα, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, σκαρφαλώνοντας έναν φράκτη.

Μερικές ώρες αργότερα, στη Νετάνια, κοντά στο Τελ Αβίβ, ένας άλλος Παλαιστίνιος, που καταγόταν από την Τουλκάρεμ της Δυτικής Όχθης, τραυμάτισε με μαχαίρι έναν άνδρα και μια γυναίκα, πριν σκοτωθεί από έναν διερχόμενο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των θυμάτων της επίθεσης στη Νετάνια, μια ιδιαίτερα τουριστική πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέο βίντεο από το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Πόσα δισεκατομμύρια δολάρια έχει βγάλει η Σκάρλετ Γιόχανσον από 37 ταινίες;

Αρνητικοί σε άμεση εκλογή ΠτΔ και απλή αναλογική οι Βενιζέλος, Αλιβιζάτος και Τσακυράκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ