Τούρκος Πρωθυπουργός: Πρόκειται για προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 36 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 150. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτή, που βρίσκεται έναν όροφο πιο κάτω.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

“Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ευθύνες στη Δύση καταλογίζει για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν 

DHA: Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Βίντεο – ντοκουμέντο από την εξουδετέρωση ενός εκ των δραστών της Κωνσταντινούπολης

Σύσκεψη κορυφής συγκάλεσε ο Ερντογάν μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ