Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις φονικές εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν, μετά το τριπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο “Κεμάλ Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης, το οποίο αποδίδεται στον ISIS.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου.

Κατά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης σκοτώθηκαν 36 άτομα, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σημείωσε πως εκτός από τους 36 νεκρούς, νεκροί είναι και τρεις δράστες που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε και τον αριθμό των τραυματιών, που ανέρχονται στους 147.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ.

 

Τούρκος Πρωθυπουργός: Πρόκειται για προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, η επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σημείωσε ότι «έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Ατατούρκ κατέγραψαν τη στιγμή των εκρήξεων.

 

 

Κανονικά οι πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ – Κωνσταντινούπολης

Επανέρχονται οι πτήσεις από και προς Κωνσταντινούπολη από τις ΗΠΑ.

Η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλλει νωρίτερα χθες για πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά από επιθέσεις από βομβιστές αυτοκτονίας

Γερμανός ΥΠΕΞ: Θρηνούμε για τα θύματα μαζί με τους συγγενείς

Συγκλονισμένος από τα νέα που έφθαναν από την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εκδήλωση για τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού με Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους.

«Τα αίτια της επίθεσης είναι ακόμη ασαφή, αλλά όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χτύπησαν εκ νέου την τουρκική μητρόπολη. Θρηνούμε για τα θύματα μαζί με τους συγγενείς. Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας. Οι σκέψεις μας, ειδικά αυτές τις ώρες, πηγαίνουν στους ανθρώπους στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης συγκλονίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, και την πολυάριθμη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων της Κάτω Σαξονίας Ρετζέπ Μπιλγκέν, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω Ραμαζανιού. Οι δράστες δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, δεν μπορεί να είναι καν άνθρωποι».

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει “με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο” την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, και στην οποία δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέστειλε όλες τις πτήσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κωνσταντινούπολης μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Οδηγίες της Aegean προς όσους έχουν εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη

Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες που έχουν εισιτήρια προς και από την Κωνσταντινούπολη δίνει η Aegean μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια από και προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδιού έως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης. Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις καλέστε στο τμήμα κρατήσεων στα τηλέφωνα 801112000 ή 2106261000».

 

Ευθύνες στη Δύση καταλογίζει για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Ευθύνες στις χώρες της Δύσης καταλογίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του ανακοίνωση σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, την οποία καταδικάζει.

«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε».

Αυτό δηλώνει ο Ερντογάν και αναφέρει τα εξής: «Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα», «η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Ατατούρκ να γίνει σημείο καμπής για τον κοινό αγώνα που θα δοθεί εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, με πρώτες τις δυτικές χώρες».

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».

Σημειώνεται ότι ακυρώνονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έως τις οκτώ το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι πτήσεις ακυρώνονται μέχρι τις 03.00 το πρωί.

DHA: Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Το Ισλαμικό κράτος βλέπει πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης η τουρκική αστυνομία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το εν λόγω μέσο επικαλείται πληροφορίες από πηγές εντός των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας.

Από την άλλη, βέβαια, Τούρκος αξιωματούχος δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο και υποστηρίζει πως είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα για το ποιος κρύβεται πίσω απ’ αυτή την επίθεση.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, να σημειωθεί πως η εφημερίδα Hurriyet ταυτίζεται με την άποψη του DHA κάνοντας λόγο στα ρεπορτάζ του περί του ISIS.

 

Βίντεο – ντοκουμέντο από την εξουδετέρωση ενός εκ των δραστών της Κωνσταντινούπολης

Ένα νέο βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στο οποίο απεικονίζεται ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που έσπειρε τον θάνατο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Στα πλάνα καταγράφεται ο δράστης λίγο πριν εξουδετερωθεί από τις σφαίρες του αστυνομικού.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Σύσκεψη κορυφής συγκάλεσε ο Ερντογάν μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.

Αποτροπιασμό και καταδίκη από το ΥΠΕΞ

Τον αποτροπιασμό, την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει με δύο αναρτήσεις του – στα ελληνικά και στα αγγλικά- στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις». «Είμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας, των φίλων μας, ενάντια στην τρομοκρατία».

Και αυτά τη στιγμή που έγινε γνωστό πως δεν αναχώρησε στις 10.20 η πτήση της Turkish Αirlines από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, λόγω των πολύνεκρων επιθέσεων αυτοκτονίας.

 

Τρεις καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Για τρεις καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισαν τον θάνατο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, κάνουν λόγο οι τουρκικές αρχές.

Όπως γνωστοποίησε ένας Τούρκος αξιωματούχος δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους, λίγο προτού περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου, ενώ ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ  και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους.

Πηγή: rt.com

NBC News: Αστυνομικός ήρθε στα χέρια με έναν εκ των βομβιστών

Ένας από τους βομβιστές ήρθε στα χέρια με αστυνομικό πριν από την έκρηξη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα

«Αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό του», μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού.

Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Τη στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Στο συγκλονιστικό βίντεο αρχικά διακρίνονται οι επισκέπτες του αεροδρομίου, ενώ λίγο αργότερα το μόνο που φαίνεται στο πλάνο είναι φλόγες, καπνός και σκόνη.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επισκεπτών του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επισκεπτών του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης που περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εφιαλτικές στιγμές τις οποίες βίωσαν κατά τη διάρκεια της πολύνεκρης επίθεσης.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου Ατατούρκ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Νέες φωτογραφίες από την πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «ο δράστης αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος».

Πηγή: Reuters, RT, Mirror

Το όπλο του βομβιστή του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης – ΦΩΤΟ

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει μία φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το όπλο ενός εκ των βομβιστών που πραγματοποίησαν την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@Arikagassi

Σοκαριστικές εικόνες από το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκάρουν οι εικόνες από τους τραυματίες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 40 τραυματίες που μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Μπακίρκιοϊ.

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Πηγή βίντεο:από το twitter, χρήστης, @IamSalah08

Πηγή φωτο: από το twitter, χρήστης @UlviyyaAli

Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Οι πρώτες εικόνες από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@YanniKouts, @isil_arican

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ