Αυτοί είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του Ντέιβιντ Κάμερον – ΦΩΤΟ

Αν και το μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμη στον λόγο που εκφώνησε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την βρετανική πρωθυπουργία μετά την επικράτηση του Brexit και ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής του στο Συντηρητικό Κόμμα

Τα βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι πιθανότατα ο Ντέιβιντ Κάμερον θα παραμείνει στην θέση του μέχρι και τον Οκτώβριο, οπότε θα υπάρξει μία σφοδρή σύγκρουση στο κυβερνών κόμμα για τον διάδοχο του. 

Μπόρις Τζόνσον

Ο δημοφιλής πρώην δήμαρχος του Λονδίνου που ήταν και το πρόσωπο για το στρατόπεδο του Brexit δεν έχει κρύψει τις πολιτικές φιλοδοξίες του. Οι εταιρίες στοιχημάτων τον θεωρούν «φαβορί» για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς πήρε το πολιτικό ρίσκο να στηρίξει την έξοδο από την Ε.Ε. και πλέον φαίνεται ότι διαθέτει απήχηση στο εκλογικό σώμα. 

Τερέσα Μέι

Η υπουργός Εσωτερικών θεωρείται η βασική εσωκομματική αντίπαλος του Τζόνσον. Η Τερέσα Μέι διαθέτει μεγάλη θητεία στην πολιτική και διατηρεί μεγάλη στήριξη από το εσωτερικό του κόμματος. Στο δημοψήφισμα στήριξε το στρατόπεδο της παραμονής στην Ε.Ε. αλλά με λιγότερη θέρμη από άλλους συναδέλφους και κατάφερε να μην αποξενώσει τους οπαδούς του Brexit. 

Τζορτζ Όσμπορν

Πριν το δημοψήφισμα ο υπουργός Οικονομικών θεωρούνταν ο πιθανός διάδοχος του Κάμερον. Μετά την προεκλογική εκστρατεία του κατά του Brexit και τις προειδοποιήσεις του ότι η έξοδος θα φέρει περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων ο Όσμπορν δεν θεωρείται από τα φαβορί. 

Μάικλ Γκοβ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν από τα στελέχη που στήριξαν δυναμικά την έξοδο από την Ε.Ε. Αν και το πρωθυπουργικό επιτελείο τον θεωρούσε αντιδημοφιλή με το εκλογικό σώμα μετά την θητεία του στο υπουργείο Παιδείας από το 2010  έως το 2014 εντούτοις φαίνεται ότι κερδίζει σημαντικά έδαφος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ωστόσο, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία φιλοδοξία για την ηγεσία του κόμματος. 

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

O Μπόρις Τζόνσον για το Brexit: Tίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα – BINTEO

Προπηλάκισαν τον Μπόρις Τζόνσον – ΒΙΝΤΕΟ

Γιούνκερ: Μετά το Brexit, πιο κεντρικό ρόλο το Βερολίνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ