“Καμπανάκι” για τη ξενοφοβία από τον Γ.Γ. της μουσουλμανικής κοινότητας μετά το Brexit

Ενότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βρετανίας, διότι μετά από τη νίκη του Brexit στοχοποιούνται, κατά την άποψη του, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ζήτησε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του Μουσουλμανικού συμβουλίου στη χώρα, Σούχα Σάφι.

«Ξεκάθαρα απ’ αυτό το δημοψήφισμα φάνηκε η αγανάκτησή του κόσμου όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά επίσης για τον τρόπο της πολιτικής που ασκείται στη χώρα μας», είπε αρχικά ο Σάφι.

«Τώρα οι πολιτικοί μας ηγέτες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες με διαλλακτικό και περιεκτικό τρόπο. Γίναμε μάρτυρες μίας εκστρατείας που έγινε διχαστική και κατά καιρούς οι μετανάστες και οι μειονοτικές ομάδες έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι», συμπλήρωσε.

«Είναι ζωτικής σημασίας τώρα όσοι βρίσκονται στην εξουσία και διαθέτουν καίρια πόστα, να έρθουν μαζί και να θεραπεύσουν τις διαιρέσεις, πρέπει επίσης να εργαστούμε σκληρά για να αλλάξουμε τον τόνο της πολιτικής μας, να συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε όσους έχουν ανάγκη και να παραμένουμε μία εξωστρεφής χώρα», υπογράμμισε ο Σάφι και πρόσθεσε: «Και ενώ η χώρα μας έχει ψηφίσει να φύγει επίσημα από την Ε.Ε., ελπίζουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε δεσμούς φιλίας και ειρήνης με την υπόλοιπη ήπειρο».

Όσο για το τέλος, ο Σάφι έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον εναντίον της ισλαμοφοβίας τονίζοντας ταυτόχρονα πως «ελπίζουμε ότι ο διάδοχος θα παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στον τομέα της εργασίας με τη μουσουλμανική κοινότητα και την αντίσταση στον πειρασμό της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας και ότι αποτέλεσμα θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει αυτό». 

ΠΗΓΗ: Guardian

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Θα δούμε στο εγγύς μέλλον το τι θα συμβεί μετά το Brexit

Wall Street: Με πτώση 3,4% έκλεισε ο Dow Jones που έχασε τα κέρδη του 2016

Ερντογάν: Η ΕΕ θα αντιμετωπίσει περισσότερες “εξόδους” χωρών εάν συνεχίσει την ίδια πορεία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ