Το BREXIT δεν επηρεάζει την Ιρλανδία λέει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας

Δεν υπάρχει τίποτα καταστροφικό για τη δημοσιονομική πολιτική της Ιρλανδίας λόγω του Brexit, αλλά το πλήγμα στην οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να περιορίσει τους προϋπολογισμούς και μετά το 2017, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

«Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε τον επόμενο προϋπολογισμό καθώς και τον μεθεπόμενο με ελάχιστες επιπτώσεις, και τότε υπάρχουν πολλές συνθήκες που θα μπορούσαν να αλλάξουν στη συνέχεια. Δεν υπάρχει τίποτα καταστροφικό για την ιρλανδική δημοσιονομική πολιτική στον ορίζοντα», δήλωσε ο Νούναν, στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Ο Νούναν δήλωσε ότι ίσως υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα για την Ιρλανδία στην περίπτωση που κάποιες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, μετακινηθούν στο Δουβλίνο από το Λονδίνο, ενώ το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση προβλέπει την εντατικοποίηση των προσπαθειών σε ό,τι αφορά το μάρκετινγκ σε σημαντικούς κλάδους, περιλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, για τις εταιρίες που θέλουν να έχουν την έδρα τους στην ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Brexit – Η επόμενη μέρα

Handelsblatt: Το μυστικό σχέδιο του Σόιμπλε για το Brexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ