Τράπεζα της Γαλλίας: Αποχώρηση τραπεζών από τη Βρετανία σε περίπτωση Brexit

Παρίσι, της Μαρίας Δενάξα

Οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να «επαναπατρίσουν» ορισμένες δραστηριότητές τους από το Λονδίνο αν αποφασιστεί… Brexit, ενώ θα επανεξεταστεί η έκθεσή τους στις βρετανικές τράπεζες, αναφέρει στην εξαμηνιαία έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας.

Η Τράπεζα της Γαλλίας

Το δημοψήφισμα θα καθορίσει τον ρόλο της Βρετανίας στο παγκόσμιο εμπόριο και τις παγκόσμιες σχέσεις και η γαλλική κεντρική τράπεζα τονίζει πως, τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας, όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, έχουν τα εργαλεία για να διαχειριστούν μια εκτιμώμενη αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά αν επικρατήσει το “leave”, μεταδίδει το Reuters.

Στη συνέχεια, οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να «επαναπατρίσουν» στη Γαλλία ορισμένες δραστηριότητές τους, που αυτή τη στιγμή έχουν έδρα στο Λονδίνο, όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση της ναυτιλίας και διαφόρων projects, καθώς και δραστηριότητες στην αγορά, όπως για παράδειγμα τα παράγωγα.

Όμως, ένα Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει μια βαθύτερη επανεξέταση της έκθεσης των γαλλικών τραπεζών στις βρετανικές τράπεζες, την οποία η Τράπεζα της Γαλλίας προσδιορίζει στα 228 δισ. δολάρια στο τέλος του 2015, τα 102 δισ. εκ των οποίων προς βρετανικές τράπεζες.

«Αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ, οι γαλλικές τράπεζες θα μπορούσαν να ανακατευθύνουν μέρος των δραστηριοτήτων τους σε άλλους ευρωπαίους εταίρους», αναφέρει η Τράπεζα της Γαλλίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως του Δουβλίνου, της Φρανκφούρτης, του Λουξεμβούργου και του Παρισιού, θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν όσο το μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται από την βρετανική χρηματοπιστωτική βιομηχανία, στην περίπτωση που η απόφαση του δημοψηφίσματος είναι υπέρ του Brexit.

 

Διαβάστε επίσης:

Η δημοσκόπηση της Le Parisien για το βρετανικό δημοψήφισμα

Σενάρια χάους εάν βγει η Βρετανία από την Ε.Ε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ