O Πρόεδρος Άσαντ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σόιγκου στη Δαμασκό

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε στην Δαμασκό με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου κατά την διάρκεια ξαφνικής επίσκεψης του Ρώσου αξιωματούχου στην συριακή πρωτεύουσα και συζήτησαν για την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και τις προσπάθειες καταπολέμησης της “τρομοκρατίας”, σύμφωνα με συριακά μέσα ενημέρωσης και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ήταν η πρώτη επίσκεψη Ρώσου αξιωματούχου, τόσο υψηλά σε ιεραρχία, στην χώρα έπειτα από την έναρξη του πολέμου το 2011, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο Άσαντ “καλωσόρισε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου που ταξίδεψε στην Συρία έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν”, ανέφερε το πρακτορείο, προσθέτοντας πως: “Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στην στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών και στην κοινή δράση στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στην συριακή επικράτεια”.

Από την μεριά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η συνάντηση “επικεντρώθηκε σε τρέχοντα ζητήματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, καθώς και σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας στην μάχη ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Συρία”.

Ο Ρώσος υπουργός επίσης επιθεώρησε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, την ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως ζήτησε εξηγήσεις από την Μόσχα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε θέσεις των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους Ρώσους ομολόγους τους, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ “εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του” για τις αεροπορικές επιθέσεις την Πέμπτη ενάντια σε Σύρους αντάρτες που φέρουν την υποστήριξη των ΗΠΑ και πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο συνοριακό πέρασμα με το Ιράκ αλ Τανφ, ανέφερε ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις ειδοποιήσεις στις οποίες προέβησαν οι ΗΠΑ προς τις ρωσικές δυνάμεις, τόνισε το Πεντάγωνο.

“Οι Ρώσοι αρχικά δήλωσαν πως έρχονται στην Συρία για να πολεμήσουν το ΙΚ, αλλά δεν έκαναν αυτό”, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ, επισημαίνοντας πως είτε η Μόσχα εσκεμμένα στοχεύει τους αντάρτες, είτε διαθέτει ανεπαρκείς υπηρεσίες πληροφοριών για να εξαπολύει τις επιδρομές της.

Το Κρεμλίνο την Παρασκευή ανακοίνωσε πως μετριοπαθείς και εξτρεμιστές ισλαμιστές αντάρτες πολεμούν σε κοντινές θέσεις στο έδαφος, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση των δύο ένοπλων ομάδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε ισχύ τα μεσάνυχτα εκεχειρία 48 ωρών στο Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ