Πούτιν: Ο Κάμερον προσπαθεί να εκβιάσει ή να τρομάξει την Ευρώπη

Ο Bρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να “εκβιάσει την Ευρώπη” ή “για να την τρομάξει”, άφησε να εννοηθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

“Γιατί διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά” της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας συνάντησης με εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων στην Αγία Πετρούπολη.

“Δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του βρετανικού λαού. Έχω τη γνώμη μου για το θέμα αλλά δεν θέλω να μιλήσω εκ των προτέρων”, συνέχισε, λέγοντας πως είναι αδύνατο να “μιλήσουμε για αποτελέσματα”.

“Ποιος μπορεί να τα προβλέψει; Κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει (…) Νομίζω πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να το κάνω αυτό”, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Βρετανοί θα αποφασίσουν στις 23 Ιουνίου αν θα παραμείνουν ή αν θα φύγουν από την ΕΕ, ενώ η εκστρατεία για το δημοψήφισμα παραμένει σε αναστολή σήμερα, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ η οποία τασσόταν υπέρ της ΕΕ.

“Ορισμένοι ειδικοί λένε πως το Brexit θα είναι σε βάρος της Ευρώπης. Αλλά άλλοι λένε πως η ΕΕ θα είναι πιο σταθερή”, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας το παράδειγμα των άγγλων “ψαράδων”.

“Εξηγούν σε ποιο βαθμό είναι σκληρό να ζήσουν με αυτούς τους περιορισμούς στην αλιεία. Αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα σε άλλους τομές”, δήλωσε ο Πούτιν. “Αν βάλετε όλα αυτά τα πράγματα στη ζυγαριά, είναι πολύ πολύπλοκο” να επιλέξετε, πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης

Brexit: Αλλάζει το κλίμα στη σκιά της δολοφονίας

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ