Συνάντηση Πούτιν – Ρέντσι στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι θα συναντηθούν σήμερα στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου, τον Γιούρι Ουσάκοφ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με τη μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καθώς και για τις προσπάθειες να επιτευχθεί πολιτική διευθέτηση των κρίσεων στη Συρία και στη Λιβύη.

Εξάλλου η Ρωσία και η Ιταλία θα υπογράψουν μια σειρά συμφωνιών μετά τις διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο του Φόρουμ, διευκρίνισε ο Ουσάκοφ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου, η συνάντηση αποσκοπεί επίσης στην ενίσχυση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας, με τη συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών Rosneft και Novatek και των ιταλικών εταιρειών Eni και Saipem.

Χθες Πέμπτη ο πρεσβευτής της Ιταλίας στη Ρωσία, Τσέζαρε Μαρία Ραγκαλίνι, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ο Πούτιν και ο Ρέντσι θα συζητήσουν τρόπους για να μετατραπεί η διμερής σχέση σε μια στρατηγική εταιρική σχέση. Πρόσθεσε πάντως ότι το ζήτημα των κυρώσεων δεν αναμένεται να θιγεί κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Την Τρίτη ο Ρέντσι έκρινε πως το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης δίνει μια ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας διάλογος ανάμεσα στη Ρωσία και στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Είμαι φίλος της Ελλάδας

Βιβλίο έγιναν οι ομιλίες του Πούτιν

Ο Πούτιν σε αγιορείτη μοναχό: Θα χτυπήσω την Τουρκία στην επόμενη πρόκληση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ