Γαλλία – 19χρονη μαχαιρώθηκε από ψυχικά διαταραγμένο άνδρα

Μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 19 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα στη Ρεν, στη δυτική Γαλλία, αφού δέχθηκε τρεις μαχαιριές από έναν άνδρα με ιστορικό βαριάς ψυχασθένειας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μουσουλμάνος και ότι υπακούει σε φωνές που τον διέταξαν να κάνει μια θυσία για το Ραμαζάνι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις εισαγγελικές αρχές.

«Φωνές του υπέδειξαν ότι πρέπει να διαπράξει μια θυσία με την ευκαιρία του Ραμαζανιού» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Ρεν, Νικολά Ζακέ.

Ο άνδρας που συνελήφθη, είναι ηλικίας 32 ετών κι έχει “νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρικές κλινικές”. Μετά τη σύλληψή του τον εξέτασε ψυχίατρος και εισήχθη αμέσως σε ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου βρίσκεται σε απομόνωση.

Η νεαρή γυναίκα δέχθηκε τρεις μαχαιριές, δύο στον καρπό και μία στην κοιλιακή χώρα.

“Καταρχάς η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο” υπογράμμισε ο εισαγγελέας της Ρεν.

Ο άνδρας υποστήριξε ότι είναι μουσουλμάνος, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα που επενέβη και στον οποίο ο δράστης παρέδωσε το μαχαίρι του μετά την πράξη του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είπε δε στους αστυνομικούς ότι υποβάλλεται σε αγωγή για σχιζοφρένεια και σήμερα έπρεπε να του γίνει μια ένεση στο πλαίσιο της θεραπείας του.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από τη σχολή όπου η νεαρή κοπέλα σπουδάζει, λίγο μετά τις 16.00 τοπική ώρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο ISIS πίσω από την διπλή δολοφονία στο Παρίσι – BINTEO

Ο δολοφόνος του Ορλάντο δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος πριν από το μακελειό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ