Το μήνυμα του Ερντογάν στον Πούτιν

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της Ρωσίας, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επαφή έπειτα από μήνες εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

“Επιβεβαιώνουμε (…) ότι ο Πρόεδρος (Ερντογάν) έστειλε μια επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με την ευκαιρία της Ημέρας της Ρωσίας” που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τουρκικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο έλαβε το μήνυμα του Ερντογάν “μέσω των διπλωματικών διαύλων”, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μόσχα επιδεινώθηκαν σοβαρά τον περασμένο Νοέμβριο αφού τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πάνω από τα συριακά σύνορα επειδή είχε, σύμφωνα με την Τουρκία, παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Από τότε η Ρωσία επέβαλε ένα κύμα οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας και κάλεσε τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία.

Μετά το επεισόδιο, ο Ερντογάν είχε ζητήσει μία συνάντηση με τον Πούτιν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Παρισιού για το κλίμα, αλλά ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είχε αρνηθεί.

“Ευελπιστώ ότι οι σχέσεις μας θα φθάσουν στο επίπεδο που αξίζουν”, δηλώνει ο Ερντογάν στην επιστολή που έστειλε στον Πούτιν, σύμφωνα με το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Όπως αναφέρεται στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απηύθυνε επίσης επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Handelsblatt: Κρίση διαρκείας ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία λόγω… Ελλάδας

Η απειλή του τζιχαντιστή του Παρισιού: Θα κάνουμε το EURO 2016 ένα νεκροταφείο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ